Деякі розробки та приклади застосування тактичного штучного інтелекту у військовому секторі

 

  • Саперні роботи: можуть розпізнавати вибухові пристрої, знешкоджувати і ліквідувати їх на безпечній від людей відстані.
  • Дрони: застосовуються на землі, у повітрі, на воді. Можуть ідентифікувати ворожу техніку, аналізувати її призначення, збирати фото, відео і аудіо матеріал, а також передавати в режимі онлайн інформацію щодо позицій і дій супротивника до штабу.
  • Віртуалізація: використання систем віртуальної реальності для навчання солдат останнім часом стає все більш популярною практикою. Сучасні концептуальні технології дозволяють солдатам більш успішно й ефективно відточувати свої навички і майстерність шляхом взаємодії з віртуальним середовищем, яке в процесі навчання фактично повністю замінює їм реальне. Крім того, чудові результати демонструє віртуальне тестування прототипів потенційно нових видів зброї з метою дослідження її можливостей, а також вдосконалення технік її задіяння в бою.
  • Інтелектуальне спорядження: новітні екзоскелети комплектуються спеціальними давачами та адаптуються під кожного солдата в процесі носіння, посилюючи його дієздатність. Шоломи зі спеціальними візорами доповненої реальності (AR) дають можливість солдатам отримувати оперативну інформацію щодо ситуації на полі бою, а штаб може відслідковувати і координувати дії бійців. “Розумні” захисні жилети, беручи на себе удар від кулі або уламку, аналізують основні показники роботи організму солдата і, за необхідності, завчасно сигналізують про можливі отримані травми й ушкодження.
  • Масштабні системи контролю і стеження: націлені, зокрема, на запуск крилатих ракет, а також орієнтовані на координацію орбітальних супутників, які, в свою чергу, можуть нейтралізувати потенційну загрозу.
  • https://youtu.be/3ttkDdsd4yA
  • https://youtu.be/hh53ZUmdwbw

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Забезпечення кібернетичної безпеки за допомогою технологій штучного інтелекту

Google календар і Google форма

Штучний інтелект