Забезпечення кібернетичної безпеки за допомогою технологій штучного інтелекту

 На сьогоднішній день експерти виокремлюють і акцентують увагу на наступних видах кібератак, що можуть завдати шкоди плануванню і проведенню будь-якої військової операції, коли мова йде про мережеві методи оперування стратегічною інформацією:

  • Атаки, що спрямовані на відмову в обслуговуванні користувачів мережі (DDoS);
  • Атаки, що спрямовані на отримання доступу до захищеної інформації через вразливості мережі.

Наразі, шляхом проведення багатьох тестувань, доведено, що системи тактичного штучного інтелекту можуть суттєво мінімізувати наслідки вище зазначених атак завдяки алгоритмам машинного навчання. АІ може не лише розпізнавати потенційну загрозу, але й завчасно блокувати доступ до ресурсу саме тим пристроям, які його атакують. Притому, варто враховувати, що розумні системи здатні вчитися та аналізувати, тож, кожного наступного разу вони вже не просто включаються в автономну боротьбу із загрозою, а заздалегідь попереджають про неї. Таким чином, у перспективі подібні ризики можуть бути фактично повністю виключені.

Крім того, АІ здатен проводити аналіз вразливості програмного забезпечення, використовуючи технологію фазингу (Fuzzing), що дає можливість досить швидко знаходити та нейтралізувати критичні вразливості будь-якої системи і координувати атаки на ворожу інфраструктуру. Це дозволяє використовувати інтелектуальні машини не тільки для захисту, а й для нападу. І вже у найближчому майбутньому тактичний АІ стане ключовим асистентом на службі військово-оборонного комплексу в глобальних масштабах, прогнозують військові аналітики.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Google календар і Google форма

Штучний інтелект